London River: conflictes íntims a partir de conflictes globals


Un conflicte entre dues persones a partir d'una història d'amor estroncada a causa d'un conflicte mundial entre civilitzacions. Un plantejament poc novedós però amb una posada en escena i materialització pràctica excel·lent. S'ha de destacar el magnífic treball de la parella d'actors desconeguts que està a l'alçada de qualsevol celebritat mediàtica.
La relació entre els dos conflictes no queda molt clara i la intenció de marcar paral·lelismes i apuntar sortides viables a partir de les pròpies sol·lucions particulars no sembla ser la intenció del director. El conflicte de civilitzacions comença amb el prejudicis més íntims que s'han de superar amb la convivència i el contacte personal. La sortida sembla clara en els món dels dos personatges però no apunta cap sortida més social.

Un realisme britànic en la seva millor expressió amb un intimisme sense arribar a ser empallegosa i unes crisis interiors que no abusen de la plorera fàcil i que expressen rotundament unes batalles profundes i creïbles.