WINTER'S BONE: cinema sense embuts


La pel·lícula narra magistralment una història profunda en la zona més profunda del sud dels EEUU i l'odissea d'una heroïna quotidiana que no ha triat per a res aquest rol en un microcosmos marginal. Es tracta d'un narco-trhiller on l'objectiu és la supervivència quotidiana d'una família escapçada i sense recursos que corre el perill de veure's al carrer a causa de les malifetes d'un pare desaparegut.
La cinta va desgranant acuradament i en petites dosi tota la trama de l'embolic amb uns diàlegs mínims i freds que reflecteixen la gèlida comunitat mafiosa abandonada de qualsevol protecció estatal. Un univers desmanegat i ple de deixalles per tot arreu: les cases, els "jardins", els garatges... que acaben impregnant tots els personatges com a veritables exclosos en mig d'un abocador social.
S'ha de destacar la magistral interpretació de la Debra Granik en un paper sense estridències i de molt mèrit, sobretot, en les escenes amb els seus germans. Una naturalitat i una profunditat que recorda molt "Frozen river". Una joia que es mereix un 9,5.