"Valor de ley": estil Coen en estat pur


La venjança, el perdó i l'aventura de passar a la vida adulta en un plis-plas és el triangle de la trama que composen aquesta excel·lent cinta del germans Coen. Un gènere com el western que semblava abandonat des dels vells clàssics -amb el permís de "sin perdon"- es recupera amb un tractament molt especial. Les escenes fantasmagòriques, la ironia posmoderna i pujada de to -que de vegades es passa una mica de rosca- i aquesta aposta pel personatges estranys -volia escriure frikies- i perdedors composen una línia dramàtica amb una intensitat i fortalesa que no et deixen en cap moment indiferent. Tot se centra intensament en un episodi molt concret de la vida dels dos protagonistes, veritables personatges espectrals i antiherois de la història de l'Amèrica més profunda.
Un exercici d'estil del germans Coen on semblen estar més preocupats en deixar clara la seva empremta i saber fer que en deixar créixer la trama i els personatges d'una forma més pautada.
La signatura Coen està present d'una forma contundent i t'entusiasma o no t'agrada. Em trobo entre els primers i li posarem un merescut 8,5.