"Los chicos están bién"

Estem davant una cinta basada en un melodrama conjugal en la que la parella és lèsbica i que les interpretacions del grups d'actrius i actors ratlla la perfecció però que no aporta res de nou al panorama actual. Per una part entens que no li donessin cap estatueta i per l'altra arribes a la conclusió que per estar nominada als òscars és imprescindible passar diversos filtres de correcció i "decoro". Em refereixo a  tan diàleg "políticament correcte" que acaba cansant i avorrint encara que només sigui per una manca  d'una mínima aproximació a la realitat  més quotidiana.
És lloable el tracte en la més l'absoluta normalitat de la vida en parella amb dos fills adolescents de dues dones a les quals els hi succeeixen, com a totes les parelles, episodis de crisi i malfiances. No és lloable la construcció d'un ambient i converses totalment artificials i decoroses encara que estiguin a càrrec de dues interpretacions femenines més que notables tot i que destacaria per sobre de tot la de de l'Annete Bening.
De totes formes val més anar a veure aquests tipus de cinta, amb una dignitat i bona feina destacables, que d'altres que s'aproximen perillosament a l'apologia de certs personatges beatificats i que es nota de lluny que estan fetes per encàrrec. Passareu una bona estona sense el perill de haver de suportar un rentat de cervell premeditat. Li posarem un 7,5.