"Greenberg": la vida tal com és

La pel·licula no et deixa indiferent i acabes amb una sensació agredolça. Es podria definir com una comèdia perquè hi ha situacions que provoquen un somriure a mitges o com una història tràgica degut a que et provoca tot plegat una mica de rebuig. Es tracta dels deliris d'un personatge que retorna amb quaranta anys a casa del seu germà a Los Àngeles amb la motxilla carregada de fracassos i davant la cruïlla vital de l'edat i un bon nombre de somnis estroncats. Els retrobaments i les diferents situacions es barrejaran amb una peculiar i estranya història, diguem-ne, d'amor.
Es tracta d'una cinta del 2010 recuperada en DVD que ha provocat crítiques molt diverses i extremes. Malgrat tot, el  director aconsegueix fer un fidel retrat de la derrota, el fàstic i el desengany amb unes situacions ben construïdes i uns diàlegs creïbles. La paranoia contemporània d'una generació que estava predestinada a l'èxit fàcil i irresponsable que es veu abocada a l'abisme sense oportunitat de marxa enrere. Tot plegat per provocar un estat anímic d'acord amb l'història que s'està comptant, ple de contradiccions, on no saps si riure o plorar, amb un ritme desbocat i irregular. Un cinema, diguem-ne contemporani, que no pretén únicament explicar una història sinó que va més enllà i busca una reacció que neix cap dins al ventre emocional. La vida tal com és: garbes d'emocions contradictòries i, moltes vegades, no desitjades.
Una cinta difícil de valorar, amb una càrrega subjectiva molt gran: li donarem un 8,5 malgrat contradir al Boyero i més en la línia de Stay. Més informació de filmAffinity.