“La pesca del salmón en Yemen”: una comèdia intel·ligent per passar l’estona

És una premissa de qualitat pel que escriu aquestes línies  aconseguir passar l’estona amb qualsevol proposta cinematogràfica. Si, a més, el director et tracta com una persona mínimament desperta amb subtils ironies i de pas intenta, al menys, comparar mons o formes de vida oposades o molt diferents s’agraeix, i molt.
No estem davant de cap obra mestra però s’aconsegueix crear una certa atmosfera que poc a poc i amb delicadesa va connectant als dos protagonistes a partir d’una estricta relació laboral i a partir de vides, a primera vista, antagòniques.
El director també intenta mostrar per contrast les diferències d’inici i en aparença irreconciliables entre diferents idees: rutinari-emocional, orient-occident, antic-modern, pobre-ric, racional-místic,... en poti-poti sense massa coherència.
També s’introdueix un element de crítica política en la figura d’una divertida i atabalada cap de premsa que fa i desfà segons conveniència les notícies a mostrar en els mitjans 
En definitiva, una cinta que no és per tirar coets però que es gaudeix amb certa intensitat si et deixes embolicar amb l'aire que transpira. La seva puntuació és un 7. Més informació a Filmaffinity.