"el lado bueno de las cosa": sucre moré, però sucre...

Pat (Bradley Cooper) surt d'un centre d'internament després d'estar-hi vuit mesos per agredir al amant de la seva parella. Inicia una nova vida a la recerca "d'estratègies" a la casa dels seus pares (Robert De Niro Jacki Weaver) per tal de superar al seva bipolaritat i recuperar, costi el que costi, la seva antiga vida en parella malgrat l'ordre d'allunyament. En aquest trànsit apareix una veïna peculiar (Jennifer Lawrence, a la que recordo molt especialment per Winter's Bone) que canviarà els objectius del protagonista.
Un repartiment d'excepció amb uns papers que donen peu al lluïment en les actuacions, un argument de happy end  amb peca de ball inclosa, un música indie no massa extremada i una sèrie de gags de bon veure i ben distribuïts entre persones una mica "pirades"  són els ingredients d'una amanida fresca que segur que quedarà molt gustosa per la cerimònia dels Oscar  (8 nominacions) però que necessita urgentment un segon plat contundent si no ens volem quedar amb gana de veure cinema de veritat.
Estem davant un producte ben elaborat per passar una tarde de "crispetes", per riure sense massa ganes, gaudir d'unes bones interpretacions i poca cosa més.
La primera part es presenta amb unes intencions que obren una situació plena de possibilitats per tal de desenvolupar una trama més o menys creïble o, al menys, equilibrada. Però ben aviat comencen el focs artificials: diàlegs a crits i allargats, situacions pseudodramàtiques que s'edulcoren, gags que es repeteixen sense necessitat i, per acabar!, una traca final llarguíssima, previsible i endolcida fins als extrems. No veig en lloc cap lliçó per a la vida que no sigui aquell optimisme buit que fa furor per tot arreu i que es desinfla dramàticament a la primera prova de veracitat.
En definitiva, per anar a veure unes bones interpretacions de tots l'equip d'actors posades al servei d'un projecte pensat, amb tots els defectes i alguna virtut que això suposa, com a cavall guanyador per la cursa dels Oscars.