"La parte de los ángeles": K. Loach recupera múscul

Robbie és un condemnat a realitzar treballs per la comunitat que fa amistat amb alguns membres del grup que dirigeix un encarregat, Harry, que els tracta d'una forma pròxima i amable. Durant la condemna, neix el primer fill del protagonista d'una unió no acceptada per la família d'ella. Malgrat tot, Robbie te la ferma convicció de sortir d'una espiral de delinqüència que l'atrapa mentre, al mateix temps, descobreix una especial habilitat desconeguda fins aleshores. El camí de sortida d'aquest petit grup serà molt especial i motiu de la trama final.
Podríem qualificar la cinta com una comèdia amb contingut social amb un guió sense riscos i, potser, una mica previsible però que resulta molt atractiva en la seva besant d'entreteniment. El grup d'actors està conformat en la seva majoria per no professionals, cares desconegudes que connecten amb naturalitat i que mostren una proximitat envejable amb l'espectador malgrat s'escapi, de tan en tan, alguna exageració fora de lloc.
Estem davant d'una comèdia sense edulcorants, un homenatge a la voluntat per tirar endavant, un cant a l'amistat i la solidaritat propera, un retrat amb les parts fosques del món de la petita delinqüència i un monument al optimisme de veritat (i ben informat).
Recomanada per a tothom que vulgui recuperar, després de les darreres decepcions, el millor to de Ken Loach en clau de comèdia social.