“The master”: delirant i decebedoraLa pel·lícula és un joc de miralls i reflexes entre dos personatges dements i obsessius que busquen desesperadament on aferrar-se. El protagonista, Freddie Quell (un brillant Joaquin Foenix) és un home estripat i trencat per la segona guerra mundial, addicte a la beguda que topa amb Lancanster Dodd  (perfecte també Philip Seymour Hoffman) d’una forma totalment atzarosa per començar una relació abrupta entre un especialista de l’engany fundador de l’actual secta de la cienciologia i un “fill pròdig”, adepte incondicional i violent.
El director se centra intencionadament en aquesta malaltissa relació amb intensitat i emotivitat mostrant les seves personalitats que ratllen la paranoia malaltissa. En cap moment, i per evitar possibles demandes, es menciona ni es valora directament la secta. D’aquesta manera la pel·lícula es converteix en una successió d’escenes d’una esplèndida construcció sense cap fil conductor que no sigui l’aprofundiment en les cabòries personals i íntimes d’aquesta relació.
Recomanada als fans adeptes al “mestrePaul Thomas Anderson i als qui  us agradin les angunioses personalitats singulars i obsessives.