“Bestias del sur salvaje”: un cant a les arrels i la supervivènciaHushpuppy  (una debutant Quvenzhané Wallis que s’ha convertit en l’actriu més jove nominada a un Òscar) és una nena d’uns nou anys que malviu en el racó més allunyat que us pugeu imaginar allà pel final del delta del Mississipí, enyorant a la seva mare, convivint amb un bàrbar i entranyable pare enganxat a la farra i fent-se gran a marxes forçades davant la successió dels esdeveniments.
Es tracta d’una narració amb els ulls i la veu de la nena, amb una visó màgica de tot allò que l’envolta (la barbàrie) en front a tot allò que no entén (la civilització). Dos mons enfrontats que viuen separats per un fastuós dic de contenció i que només entren en contacte en ocasió de les grans catàstrofes. També es tracta d’un viatge d’anada i tornada a la recerca de la mare perduda fet amb d’altres companys de classe en forma d’odissea iniciàtica. De la mateixa manera ens trobem amb una recerca i un creixement personal d’acceptació de la mort d’una forma natural i, alhora, sobtada i cruel. Aquesta dualitat enfrontada i permanent (vida-mort, mare-pare o civilització-barbàrie) es resolt amb un acte de valentia davant l’amenaça dels Uros (monstres enormes, salvatges i peluts) i un acte de supervivència davant la tempesta destructora per concloure amb l’acceptació humil i màgica del seu lloc dins el món i l’univers.
Recomanat pels que vulgueu veure i escoltar un conte fantasiós i misteriós al voltant del miracle de la vida i la resistència essencial  i orgullosa. Esteu davant un petit miracle que necessita de la mirada innocent i el cor d’infant.

Més informació a Filmaffinity i a IMDb.