"Searching for Sugar Man": no permeteu que us l'expliquin!

Aneu a veure una meravella sense informar-vos abans de res. No mireu cap referència sobre aquell cantant dels anys 70' que va publicar dos magnífics elapes i es va fondre.
Un documental elaborat amb unes mans artesanes, ajustat en el ritme i en la transmissió dosificada de cada detall, que impregna emocions sense dir gairebé res i que t'inquieta més que qualsevol rebuscada ficció. No caldria escriure res més per no trencar aquella emoció que ens envaïa el diumenge per la tarda davant la gran pantalla sabent únicament el títol de la pel·lícula. La sorpresa està garantida si manteniu aquesta premissa. També voleu informació de la bona?, doncs la tindreu. Voleu tensió dramàtica i conèixer un personatge singular i autèntic?, ho trobareu.
A més a més la música no decep i tothom, en silenci és clar, ens fèiem la mateixa pregunta: perquè no havia escoltat abans aquesta meravella?. Ara mateix ho estic fent i corroboro la qualitat musical del Sixto Rodríguez
Aquest és el primer treball de suec Malik Bendjelloul i ens sorprèn pel seu ofici i la perfecció amb la que encaixen totes les peces. Haurem d'estar atents al que fa en el futur. Un Óscar merescut, sense cap dubte.
No se que feu llegint aquestes insulses ratlles i encara no esteu buscant un forat per veure aquesta meravella. Ja tardeu... i gaudiu del viatge!.
Més informació a Filmaffinity, IMBd i al web oficial.