"The croods": cinema familiar de qualitat i intrascendent

La família de Grug, el pare protector, viu reclosa i protegida en un cova prehistòrica amb les inquietuds d'Eep en edat adolescent que durant una malifeta coneix a Guy, un jove intel·ligent, que juntament a un gran terratrèmol, canviarà la rutinària vida del grup. Aquest és el previsible argument d'una obra que inaugura la temporada de candidatures de cinema d'animació dels Òscars 2014 amb un tret de sortida destacable pel que fa a la qualitat i el bon ofici.
En primer lloc cal destacar el ritme d'un guió que combina perfectament les escenes frenètiques i espectaculars amb la calma mesurada. Els elements innovadors no els busqueu, es tracta d'un guió previsible que t'atrapa les armes més clàssiques: el tempo i el deliri.
La galeria de personatges està perfectament estructurada i pensada per donar cabuda a tots els estereotips que formen una família estàndard amb "padrina" inclosa. Cadascú fa el seu paper d'una forma creïble i ben travada. Aquests personatges estan ben acompanyats per una ambientació i unes "criatures" animals que mostren un enginy ple d'imaginació i que no ens deixarà ni un minut per badallar.
Dreamworks comença la cursa posant el llistó a una alçada considerable malgrat siguem conscients  que sobretot Pixar el pot superar perfectament.
En definitiva, es tracta d'una bona oportunitat per convidar als menuts de la família sense la necessitat de desconnectar als pocs minuts d'iniciada la projecció, passar i gaudir d'una tarda agradable amb una cinta que oblidareu en poc temps.