“Turistas”: esbojarrada comèdia fosca

La pel·lícula ens narra les peculiars i estrafolàries peripècies d’una parella immersa  en una barreja d’enamorament passional i aprenentatge de la feixuga i compulsiva “tasca” d’assassins en sèrie durant unes breus vacances pel nord d’Anglaterra.
Ens trobem davant d’una destacada comèdia destralera i irreverent que transita perillosament per una línia molt estreta entre l’horror més impactant i la rialla més costumista de l’humor anglès. Una aposta relativament innovadora i atrevida que furga dins l’assassinat més cruel amb un somriure enginyós que et fa dubtar entre posar cara de por o esclatar en una riallada estrident. A la sala us podreu trobar en la curiosa situació que una part riu mentre l’altra s’espanta i si sou dels que van al cinema agafadets, la cosa pot resultar doblement divertida.
Les diferents situacions es van desenvolupant en una mena de road movie amb caravana, per uns paratges de postal i amb un generós tractament fotogràfic malgrat que el guió s’oblida una mica dels enllaços i es presenta, tot plegat, com un sumatori d’esquetxos. Tampoc aconsegueix aprofundir en el perfils dels personatges i presenta un Richard salvatge talment com un home de les cavernes que no pot contenir la seva fúria.
Tot plegat constitueix un recomanable i descarat dietari fet a cops de martell,  que ens mostra la cara més llardosa, neuròtica, patètica i acomplexada d’una parella “tipus” de la classe mitjana més estúpida i mesquina que hi pot haver fins al punt que gairebé ens “obliga” a tenir una experiència de cinema amb un final que us deixarà enfonsats a la butaca.