"Madre e hijo": drama de família al voltant d'una mare possessiva


http://www.filmaffinity.com/es/film423275.html

Que pot arribar a fer una mare pel seu únic fill encara que aquest tingui 32 anys?, i si es tracta d'una mare exageradament possessiva i absorbent la cosa es pot arribar a complicar.
El més profund i aspre d'una relació familiar s'han de mostrar a la força després d'un tràgic accident causat per un fill irresponsable i escapçat per una mare que li aboca les seves frustracions i deliris d'una forma aclaparadora. Tot gira al voltant d'ella, un personatge d'una força contundent i que eclipsa a la resta sense contemplacions (fent una digna excepció amb la germana).
Ella és la matriarca d'una família elitista de la romania actual que ha d'afrontar amb suborns, humiliacions i moltes mentides una suposada protecció del nucli familiar davant l'amenaça d'un merescut càstig al sobreprotegit fill.
El que hauria de ser una explosió emotiva i de xocs entre els diferents personatges per arribar als fons de cadascun es converteix en una austeritat i tibantor expressiva amb un abús d'inacabables silencis que es converteix en aïllament que no acaba de transmetre. Escenes que s'allarguen innecessàriament amb una càmera inquieta que no aporta gran cosa  es van succeint amb una mancança de lligams i de cohesió que s'acaba pagant.
Malgrat tot s'aconsegueix crear una atmosfera anguniosa i asfixiant pròpia d'un drama familiar amb unes dignes pinzellades de cinema de denúncia social sense arribar a ser passional. Un bon treball de direcció que te molt clar cap on vol anar tot i que aquest primer intent es pugui considerar com un digne escalfament i prou.
La meva puntuació estaria entre 5-6.