"Orange is the new black": còctel explosiu de personalitats

Em poso a escriure quan estic a la meitat de la segona temporada, sense saber com anirà tot però amb la certesa que val la pena unes quantes ratlles per animar-vos a veure Orange is the new black.
Una dona jove de nom Piper (Taylor Schilling) amb una feina consolidada i a punt d'emprendre una vida en parella es veu acusada i condemnada a presó per un delicte de tràfic de drogues comés fa 10 anys duran la seva joventut desenfrenada amb la seva amiga Alex (Laura Prepon). Basada en fets reals, aquest drama carceller es fica en la pell de la protagonista durant la seva estada a la presó de dones i amb el gir de 180º que dona la seva vida.
A part de mostrar d'una forma prou profunda i atractiva la personalitat de la Piper i el seu procés d'adaptació i canvi obligats, durant els capítols que he vist també es mostren tot un ventall de perfils humans divers i ben dibuixat tan a nivell individual com els diferents clans que conformen el grup de presoneres. Podem gaudir d'una narració creïble amb situacions plenes de cruesa amb encertats tocs d'ironia de l'absurd portant cada personalitat fins un límit sense abusar tampoc de la violència més explícita.
Tot plegat se'ns mostra sense complexos ni miraments a l'hora d'exposar les intimitats més inconfessables en la vida i les relacions d'una presó femenina així com la corrupció més mafiosa del grup de vigilants, caps i "gestors noliberals" tot i que en ocasions puntuals mostrin també el seu costat més humà.
Personatges molt heterogenis que difícilment en la vida real haguessin tingut cap mena de contacte, que han de conviure d'una forma forçada i més o menys temporal empenyent les seves habilitats socials cap a situacions límit on es mostren les essències de cada personalitat i la seva pròpia història viscuda la qual es mostrada amb feedbacks ben distribuïts.
Recomanable pels que vulgueu enganxar-vos de veritat a una sèrie amb un càsting encertadíssim i un còctel magnífic de somriures còmplices i ploreres angoixants. Deixeu-vos sorprendre.