"La jaula dorada": comèdia amable sobre la immigració

Una abnegada parella d'origen portuguès (ella portera i ell treballador de la construcció) amb dos fills nascuts a França rep una herència del seu país d'origen que els hi dona l'oportunitat de tornar-hi (ja sabeu, "la vida és un viatge de tornada"). La gent que els envolta està molt a gust amb els seus serveis i intentarà fer el possible per tal que no marxin. Aquest seria el punt de sortida d'aquesta comèdia amable que va passant per situacions molt tòpiques, previsibles i lineals malgrat tot plegat estigui prou ben interpretat, amb un ritme i una trama que s'empega i conforma un entreteniment apte per passar l'estona i matar la migdiada d'un diumenge d'estiu qualsevol.
L'actor d'origen portuguès, Ruben Alves, s'estrena com a director amb un exercici ple bones intencions, on tot està mesurat per tal de no fer mal a cap susceptibilitat i inundant-ho d'una extremada dolçor i d'una nostàlgia empallegosa aproximant-se perillosament a la cursilada.
Una cinta lluminosa, alegre i sense pretensions que ens pot servir com entreteniment familiar quant no tinguem res millor a fer o, simplement, vulguem badar i passar una estona entretinguda davant la pantalla.
La seva puntuació es queda en un 5. (Més informació a Filmaffinity).