"Better call Saul": compte que enganxa!

Vaig entrar en la sèrie tard i amb poques ganes. Podia ser una gran patacada després de la venerada Breaking Bad (BB), tenia desconfiança i poca fe. Tot això s'ha convertit en respecte, admiració i desig que la segona temporada continuï ben aviat.
El passat de Saul Goodman porta per nom Jimmy McGill i ens hem de situar sis anys abans de l'inici de l'admirada BB. Fer una sèrie derivada o una "precuela" (un spin-off vaja) d'una altra que ja s'ha convertit en un referent et dona una propaganda gratuïta d'inici amb l'inconvenient que el nivell d'exigència no te'n deixarà passar ni una.
Podem dir que se'n surten amb nota. Es manté l'estètica de BB amb aquells plans rebuscats i impossibles sense fer-ne un abús i mantenint una perfecció envejable. (Em va al cap l'episodi de la mosca de BB)
Encara que el protagonista està molt clar i el seu to és sempre el més adequat, tot sembla indicar que s'està convertint en una sèrie a duo amb el Mike  (interpretat per un autèntic "roba escenes" Jonathan Banks) mentre la resta del repartiment està a l'alçada amb una menció a part d'en Michel McKain en el paper de germà d'en Jimmy.
Enganxa sense contemplacions, i més enllà de les mencionades actuacions, de la trama pausada molt mesurada i d'una ambientació perfecta s'ha de destacar que aconsegueix mantenir l'estil i l'ànima d'una insuperable BB. Si a més a més, hi afegim que el final d'aquesta primera temporada deixa la porta oberta al costat més fosc i canalla del personatge amb un "smoke on the water" amenaçador només ens queda carregar-nos de paciència i esperar al "S02E01". (9/10)
Podeu trobar més informació en aquesta entrada del "Cadillac Negro" i en aquesta de "el Diario.es". També podeu escoltar aquest recopilatori.