"Murieron por encima de sus posiblidades": pastitx insubstancial

Sense cap informació prèvia, amb una bona predisposició i amb la curiositat de veure un bon feix de cares conegudes i, especialment, per la participació de l'Albert Pla al projecte entro a la sala, ric alguns acudits i surto totalment decebut per haver contemplat un poti-poti ple de bones intencions amb un resultat desastrós.
Estem davant d'una sàtira esperpèntica en la qual els personatges no existeixen com a tals, es van mostrant situacions inconnexes que podrien funcionar com a esquetx i poca cosa més. Anem saltant d'una escena a un altra sense lligams ni connexions que donin sentit a un tot amb unes interpretacions que vistes una a una compleixen amb professionalitat però que dins aquesta barreja resulten com a mínim estranyes i insulses.
Es tracta d'una pel·lícula amb entusiastes o detractors. El primers hi troben un humor trencador, proper a una estètica punk i molt agosarat en les seves crítiques punyents a temes aparentment "intocables". Els segons hi trobem un disbarat ple de cares conegudes producte d'una lògica reacció de ràbia i delirant davant tot el que ens està caient.
He arribat a llegir que serà de consum massiu i que es pot comparar amb "¡Bienvenido, Míster Marshall!". Uff!! (3/10)