"Sicario": venjança d'alta tensió

La Kate és una jove i talentosa agent de l'FBI (una Emily Bunt complidora) que es reclutada per una cèl·lula de forces especials que intervenen a la frontera entre Mèxic i EEUU. Formada per una colla d'agents molt particulars i dirigida per un intrigant Matt  (Josh Brolin) també disposen dels serveis d'un enigmàtic assessor que els acompanya de nom Alejandro (un omnipresent Benicio de Toro). La guerra oberta contra els grups de narcos els duu a moure's pels límits de la llei. La Kate veurà i participarà d'accions que la faran plantejar mols dilemes.
Recordant una poderosa "Prisoners" entro a la sala amb les expectatives inflades i em trobo amb una obra d'unes possibilitats enormes que es queda un mica a mitges. L'objectiu de tensar contínuament una intriga enèrgica i ben repartida es compleix amb un guió ajustat i una música que et sacseja. Un altra tema és la construcció dels personatges i en concret dels tres protagonistes principals. S'apunten models complexes i turmentats que no s'acaben de perfilar massa ni en la seva veritable manera de ser ni en les causes vitals que els han portar fins allí. La venjança sempre és una força contundent per ella mateixa però s'hi troba a faltar alguns elements més que ajudin a arrodonir-los.
El maneig que es fa del ritme i d'un suspens magnètic a través de plans subjectius arriba a uns nivells de perfecció que et recorden en aquest sentit a la destacada "La noche más oscura". Crec que, juntament amb la fotografia,  és el millor que té la cinta i si és això el que busqueu l'encertareu de ple. Hi ha també un intent de recerca al voltant  dels límits de la moralitat i el respecte a la legalitat i els seus protocols. Un debat estèril si tenim en compte que apareix pel mig una venjança al més pur estil western que ho escombra tot.  
Recomanable  si us agrada la intriga pujada de to i gairebé angoixant embolicada amb un entorn aspre i inhòspit que, després d'un inici explosiu, et manté sense contemplacions els nervis ben activats. (6,5/10).