"El regalo": entretinguda intriga

Una parella jove i "perfecta" aterra a Califòrnia per una nova i prometedora feina del marit. Durant les obligades compres de la mudança es troben en Gordon (un Joel Edgerton notable) que havia estat company de pupitre d'en Simon. La vida de la parella es veurà afectada per aquesta aparició i res no tornarà a ser igual.
Aquest nucli argumental d'un personatge indiscret que sacseja la vida d'algú altre no es nova i d'entrada s'espera que el misteriós Gordon amagui un passat i unes intencions poc clares. Aquesta intriga inicial s'aconsegueix mantenir i gestionar en petites dosis fins un final excessivament alliçonador i explícit. El desassossec es manté en una tensió prou intensa i mantinguda amb dos o tres cops d'efecte explosius. Una dosificació ben calculada a la mida que  marquen els cànons del gènere aconseguint un entreteniment prou intens.
A més a més de la línia principal la cinta aconsegueix mostrar-nos de forma puntual algun element afegit que complementa i enriqueix l'obra. La dificultat del perdó sincer, la salvatge competència entre empleats dins una corporació, el sectarisme quan es té un cert estatus o la responsabilitat dels actes de cadascú encara que siguin de fa molts anys són alguns focus argumentals que van apareixent  encertadament.
Una fotografia perfecta i uns efectes visuals dels quals no s'abusa complementen a una pel·lícula que compleix amb escreix l'objectiu de mantenir-te enganxat a la butaca amb una obra cuidada i detallista. Una òpera prima d'un nou director a tenir en compte.(6/10)