"Peaky Blinders": gorres contundents i afilades

Acaba la primera guerra mundial i per la petita família de gàngsters d'origen gitano de Birmingham dedicada a les apostes i altres "negocis" les coses es comencen a tòrcer a causa de la persecució policial. La seva lluita els tornarà més forts i ambiciosos liderats per un Tommy Shelby bregat a les trinxeres i ofuscat en els seus propòsits. Tres temporades de sis episodis --amb dues més que ens esperen-- que no us decebran per a res.
La primera temporada serveix per presentar-nos tot l'entramat familiar inicial amb moltes connexions i negocis diversos. Tot amb una pulcritud britànica que s'agraeix: personatges ben definits i interpretats, ambientació d'època espectacular i trames perfectament contextualitzades amb el moment històric. La música mereix un apartat especial: temes contundents i foscos que reforcen el missatge dramàtic. Cliqueu i ho podreu comprovar.
A la segona temporada el "negoci" s'ha d'enfrontar a la competència que ve de la mateixa ciutat o de Londres. L'acció violenta va en paral·lel a la grandària dels beneficis i tot agafa una magnitud impensable en un principi. La contundència seria la paraula mes adequada. Les escenes d'acció s'emfatitzen amb una càmera lenta espectacular que sempre està ben resolta amb una adequada proporció.
La tercera temporada s'encara a uns nivells de tensió i d'intriga gairebé detectivesca amb una disminució dràstica de les escenes violentes. Apareixen italians i rusos en dues trames paral·leles que es resolent amb una sintonia perfecta en una cursa contra el temps que fan sortir vells fantasmes de la vida de Tommy. Tot molt ben lligat i resolt amb un final en punxa preparant les properes temporades.
Una sèrie que impacta, que millora en cada temporada amb uns interpretacions excel·lents, que presenta una trama d'intriga perfectament elaborada amb registres diferents i que no es fa en cap moment empallegosa per una violència desmesurada. La seva ambientació, la seva música i la seva perfecta contextualització històrica completen, al meu entendre i de les que he pogut veure, una de les millors de l'any. (8,5/10)