"Pastel de pera con lavanda": digne passatemps estiuenc

Dins el cor d'una Provença de postal la Louise (una més que solvent Virginie Efira) prova de mantenir una granja familiar --també de postal i sense  brutícia-- ella sola a càrrec dels seu dos fills quan coneix accidentalment un xicot amb unes qualitats especials. Aquí comença una nova lluita per la seva relació i acceptació.
Una comèdia ensucrada pot ser insulsa o intentar aportar algun missatge constructiu i actual a més a més d'entretenir, és clar. "Pastel de pera con lavanda" aconsegueix les dues coses amb una solvència notable i benvinguda. L'entreteniment l'aporten un ritme i un guió amb els cops d'efecte oportuns per mantenir aquella tensió mínima dins una trama que es veu venir de lluny.
El missatge constructiu i actual el trobem en el suggestiu tractament integrador d'una persona amb síndrome d'Asperger que, a més a més, ens regala un punt de vista ple de curiositat i ironia en les coses més banals i quotidianes. Tot plegat es transforma en una mena de compte de fades envernissat de realitat que no decepciona permetent que l'idil·li romàtic que podria caure en el més vulgar dels tòpics respiri a través dels porus del personatge del Pierre.
Si afegim unes interpretacions a un nivell més que notable, destacant la solvència de la parella protagonista, i una fotografia que aporta sensibilitat podem dir que ens trobem amb un producte final amb mèrits suficients per un capvespre d'estiu amb un mínim d'aportacions, diguem-ne,  innovadores. (6/10)