"La doncella": fascinant joc de màscares

Un estafador professional de la Corea colonitzada dels anys 30' planeja el robatori d'una herència d'una rica dona japonesa que viu des dels cinc anys amb el seu "peculiar" oncle en una majestuosa mansió. Per aconseguir-ho es fa passar per comte i  lloga  Sook-Hee, una carterista que farà de donzella de la senyora per tal de convèncer-la.
D'entrada se'ns planteja un joc d'argúcies que podria ser un thriller interessant i res més. Doncs no, estem davant una obra que vola més alt apostant fermament per una barreja de gèneres a l'hora  que també ens mostra la trama des dels diferents punts de vista de cada personatge. Trobarem un drama romàntic amb la intriga d'un thriller, un cinema eròtic bellíssim amanit tot plegat amb tocs irònics obscurs que converteixen la pel·lícula en una ajustada i encertada combinació. A aquest primer èxit se li han de sumar unes imatges captivadores amb uns moviments de càmera que reforcen perfectament la tensió dramàtica. Una tensió dramàtica que es va mostrant en comptagotes amb diversos girs que et mantenen en un desassossec  incòmode i atractiu a la vegada.
El joc de la mentida permanent es compagina perfectament amb la perversió obsessiva i dominant d'un oncle que viu esclau dels seus deliris malaltissos en una mansió molt particular, la qual també es converteix en  un element protagonista ple de misteri i simbolismes. Si a tot el que s'ha esmentat hi afegiu una música que captiva i uns intèrprets de mirades i gestualitats que aporten una generosa sensualitat , sense voler-ho, us trobareu en una muntanya russa d'emocions que en cap cas us deixarà indiferents i que aproximen la cinta  a una merescuda excel·lència. L'única mancança que trobo a aquesta meravella és l'ànsia permanent del director Park Chan-wook en marcar estil en un perfeccionisme que de vegades pot arribar a molestar i tot.
Un regal pels sentits i pel cinema que des de la perversió, la seducció i l'engany ens mostra una profunda humanitat en tot el seu espectre de tonalitats. (9/10)