"Westworld": jugant amb la transcendència

"Westworld" és un parc temàtic que ven experiències a la carta amb robots hiperrealistes que donen resposta als desitjos reprimits dels visitants. Quan els autòmats acaben el dia se'ls hi fa un repàs i a tornar-hi l'endemà amb un "reset" que ni el PP amb els discos durs del Bárcenas. Són els amfitrions que han de donar resposta a qualsevol caprici que hagi pagat el client. Un univers controlat des d'una base d'operacions on els treballadors de l'empresa vigilen i s'encarreguen que cada dia tot estigui net i polit. La cosa es comença a complicar quan algun androide te alguna mena de record en la memòria RAM que... es converteix en el naixement d'una consciència?
A partir d'aquí sorgeixen diverses trames que van jugant amb l'intriga d'allò què és real i què no ho és, qui és realment un robot i qui és realment un humà, convertint allò que era un argument ben senzill en una intel·ligent confusió al voltant dels límits de la pròpia realitat. Ens trobarem amb un drama existencial ubicant en una història de ciència ficció amb segments de thriller dins una ambientació pròpia d'un western, tot molt ben filat per mantenir una tensió que esclata en un magnífic episodi final.
La producció d'HBO és generosa en tots els apartats i sembla ser que està preparant el recanvi per una "Jocs de Trons" que costarà superar. De moment la primera temporada te tots els ingredients per funcionar prou bé en el futur. Una ambientació espectacular en tots i cadascuns dels detalls, un grup d'intèrprets al llindar de l'excel·lència (per veure un A. Hopkins pletòric i una E. R. Wood de premi ja val la pena seure davant la pantalla) i un guió cuidat al mil·límetre que dóna les pistes necessàries i plenes d'expectació conformen una sèrie èpica que té molts números per tocar el cim de les millors.
Una sèrie d'aparença senzilla que planteja elements existencials ben abstractes en un laberint que cal resoldre i que es presenta com un dels enigmes essencials. No és l'únic i sembla que mentre a "Jocs de Trons" ens fem un embolic amb els enredos familiars a "Westworld" seran els misteris i les incògnites les que ens faran ballar el cap. Benvinguts a l'espectacle, podem hivernar fins la segona temporada. (8/10)