"Big little lies" (TV): superant les aparences

TTres mares coincideixen a l'escola dels seus fills i inicien una amistat  marcada inicialment per la superficialitat. En paral·lel i amb petites dosis  se'ns va presentant un assassinat en l'acte de recaptació de fons per l'escola. La  Jane (una Shailene Woodley encertada) és mare soltera i recent arribada a la ciutat ha d'esforçar-se per tirar endavant. La Celeste (una Nicole Kidman que ja no sorprèn en la seva perfecció) és una advocada que ha deixat la seva feina per fer-se càrrec de la seca família "perfecta". La Madeline (una Reese Witherspoon que aclapara i convenç) és una dona activa i molt sociable, separada i que ha d'afrontar diversos conflictes dins els seu entorn.
Amb la relació de les tres dones i el rerefons intrigant de l 'assassinat es va desenvolupant aquesta minisèrie amb una fluïdesa i una cadència admirables per acabar, com no podia ser d'un altra manera, en l'inquietant desenllaç final. La diversitat que donen les tres protagonistes, les seves particularitat i les relacions que s'estableixen en el marc escolar donen una riquesa i una varietat de conflictes domèstics i realistes que la fan molt propera en tot el seu plantejament malgrat que d'entrada es pot produir un rebuig pel fet de presentar-nos un entorn ostentós i elitista. Podrem trobar la mentida com element interioritzat, l'amistat que va creixen, la solidaritat, la competitiva emulació, el passat que ens persegueix, l'aparença sense límit i el sacrifici pel fills o les reaccions i caràcters d'infants i adolescents.
M'agradaria destacar l'encert en aquest darrer aspecte al tractar de forma ben equilibrada i real, al meu entendre, la complexitat d'un assetjament escolar o la rebel·lia d'una adolescent.
Si a aquest tractament de les temàtiques hi afegim una destacadíssima producció pròpia de la marca HBO, unes interpretacions molt per sobre de la mitjana i una banda sonora evocadora i sentida podem dir que estem davant una minisèrie que no ens decebrà en absolut.(8/10)